İYİ Parti Kocasinan İlçe 3.Olağan kongresi bugün Melikgazi Belediyesi'nde yapılıyor. Melikgazi Belediyesi hizmet binasındaki tiyatro salonunda gerçekleştirilen kongrede katılım fazlalığı da dikkat çekti. İYİ Parti'de 430 partili delegenin oy kullanacağı kongrede yeniden ilçe başkanlığına aday olan mevcut başkan Mustafa Işık, Muharrem Sızırlıo ile Muharrem Yigen başkanlık seçimi için yarıştı.


Mevcut başkan Mustafa Işık, "Kocasinan İlçe Başkan Adayları olarak sabah sabah hayırlı bir iş yapıp bir araya geldik. Divan teşekkülü ve diğer işlerin yanı sıra oy pusulası renklerini konuştuk
Sn. Muharrem Yigen Beyaz
Sn. Muharrem Sızırlıo Mavi
Sn. Mustafa Işık Sarı
renkli Oy PUSULALARINI tercih ettiler. 04/12/2022 tarihinde yapılacak olan 3. Olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını dileriz." dedi

Sedat Kılınç, Kazım Yücel ve  Sebati Ataman'da İYİ dileklerde bulundu. İş İnsanı Sedat Kılınç: "Öncelikle kongremizin İYİ Parti'ye ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 3 güzel adayın; 3 değerli, kıymetli ismin yarıştığı bu kongrede kim kazanırsa İYİ Parti kazanacak, şehir kazanacak diyorum, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." 

Kazım Yücel: "İYİ Parti'nin iktidarında hangisi başkan olursa olsun İYİ Parti'nin başkanı olacaktı, bu anlayışla son kongremizin bugün başlangıcındayız. 
Genel ve yerel seçimlerde artık kiracı Adalet ve Kalkınma Parti'sini evden çıkaracağız, iktidar olacağız!"

Sebati Ataman ise: "Biz hep şunu söyledik: Bizim kongrelerimizde kaybeden yoktur; bizim kongrelerimiz sonucunda İYİ Parti kazanır." diyerek seçimle ilgili yorumlarda bulundular.

Akşam saatlerinde biten oylamada;

Muharrem Yigen 108

Muharrem Sızırlıo 41

Mustafa Işık 235 oy alarak başkan seçildi.