İYİ Parti Kayseri 3. Olağan Kongresi bugün saat 10.00'da Kadir Has Kongre Merkezi'nde başladı. Kongreye İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Meclis Üyesi Kazım Yücel, iş insanı Sedat Kılınç, İYİ Parti Kayseri Eski İl Başkanı Sebati Ataman ve diğer partililer katıldı.

Kayseri İYİ Parti Eski İl Başkanı Sebati Ataman'ın istifa etmesi ve yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından il başkanlığı koltuğu boşa çıkmıştı. 

Koltuğun boşa çıkmasının ardından 4 farklı isim aday olacaklarını açıklamıştı. O isimler sırasıyla; Yeniden Aydınlanma Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Sandık, İYİ Parti Kocasinan Eski İlçe Başkanı Yurdaer Şahin, Mehmet Anadut ve son olarak İYİ Parti Kayseri Seçim İşleri Başkanı Avukat Tansu Şener'di. 

Geçtğimiz hafta içerisinde farklı zamanlarda Kemal Sandık ve Yurdaer Şahin adaylıktan çekildiğini açıkladı ve geriye iki isim kaldı.

Mehmet Anadut ve Tansu Şener bugün yapılan İYİ Parti Kayseri 3. Olağan Kongresi'nde İYİ Parti Kayseri İl Başkanı olmak için birbiriyle yarıştı. Saat 10.00'da başlayan kongre 17.00'de sona erdi ve sandıklar kapandı. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayma işlemi başladı ve sandık sonuçlarına göre 359 oyla Tansu Şener İYİ Parti Kayseri İl Başkanı seçildi. Mehmet Anadut ise 227 oy aldı.