Şahin, pandemi döneminde bu stratejinin etkisini gösterdiğini belirterek, sağlıksız gıda üretimi, vahşi imarlaşma, yüksek riskli binalar ve ilaç sömürüsüne karşı çıkarak sağlıklı yaşam alanlarına vurgu yaptı.

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Yurder Şahin, dünya siyasetindeki güç dengelerinin değiştiğini ve küresel güçlerin artık silahla değil, gıda ve sağlık alanlarında etkinlik gösterdiğini belirtti. Pandemi sürecinde ABD ve İsrail gibi birçok batılı ülkenin yatırımlarını gıda ve sağlık sektörlerine yönlendirdiğini vurgulayan Şahin, bu durumun bir sömürü düzeni olduğunu ifade etti.

Elitaş: İlk defa ikinci olduk! Elitaş: İlk defa ikinci olduk!

Sağlıksız gıda üretimi, vahşi imarlaşma, yüksek riskli binaların inşası, yoğun egzoz gazı ve baca dumanına maruz bırakma, hastalıklara yönelik ilaçların aşırı kullanımının bir sonucu olarak ülkenin sağlık harcamalarının yüksek olduğuna dikkat çeken Şahin, bu durumun insanların yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi. Kocasinan halkını şehir merkezlerine ve rant odaklarına mahkum etmeyeceklerini belirten Şahin, insanlara sağlıklı yaşam alanları kuracaklarını söylerken parolalarının "sağlıklı çevre, sağlıklı besin, sağlıklı insan" olduğunu vurguladı. Şahin, kamu ve özel sektör hastanelerinin yetersiz kaldığını ifade ederek, yerel yönetimde bu konuda adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.