İtalya Macerata kentinde sokak ortasında bir araçtan silahla sivillerin üzerine ateş açıldı. Caddede bulunan siyahi göçmenlerden 6 tanesi yaralandı.

İtalya’nın Macerata kentinde İtalyan bir kişi tarafından siyahi göçmenlere ateş açıldı. Saldırının faili olarak polis ekipleri tarafından tutuklanan kişinin İtalyan vatandaşı olduğu ve ‘’ Yaşasın İtalya’’ diye bağırdığı öğrenildi.

İtalyan polisi tarafından yapılan açıklamada Macerata kentinde sabah saatlerinde bir araçtan ateş açılması üzerine olay yerine gidildiğini belirtti. Olayla ilgili gözaltına alınan 28 yaşında ki Luca Traini isimli şahsın İtalyan olduğu ve Macerata’da 2017 yılında ki yerel seçimlerinde aşırı sağcı Kuzey Ligi’nden aday olduğu öğrenildi. Luca Traini’nin aşırı sağcı olması ve siyahi göçmenleri bölgesinde istemediği hatta yerel seçimlerde ‘’ Önce İtalyanlar’’ diyerek yasa dışı göçmenleri sınır dışı edeceği vaatlerinde bulunmuş. Saldırının devam edip etmeyeceği konusunda tereddütleri olan İtalyan polis halkı uyararak bir süre sokağa çıkılmamasını konusunda ikazlarda bulundu.Ardından belediğe tarafından halkın evlerinde, iş yerlerinden kesinlikle sokağa çıkılmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Cumartesi günü eğitim veren okulların da öğrencileri belirli bir süre sınıflarından çıkarılamaması istendi. Aynı zamanda toplu taşıma araçlarının da servisleri geçici olarak durdurulması için ikazda bulunuldu.