ABD’nin ‘ Kudusu’ü İsrail’in Başkenti ‘ olarak tanımasından sonra Cumhurbaşkanı  Recep Tayip Erdoğan’ın Kudüs ve Filistin davasına ilişkin yaptığı destek açıklamaları sonrası bugün İsrail Parlementosu’nda  (Knesset) tartışmaya sunuldu.

 Likud partisi milletvekili aşırı sağcı Lehuda Glick ile bazı sağcı İsrail Milletvekillerinin  ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs’e ilişkin açıklamalarından dolayı cezalandırılmasını istemelerİ üzerine konunun Knesset Gene Kurulu’nda  tartışmaya açılmasına Filistin asıllı Milletvekili Ahmed  et-Tiybi karşı çıkarak tepkisini gösterdi.

Knesset’teki Ortak Arap Listesi Bloku  üyesi milletvekili Tiybi yaptığı yazılı açıklamada  ‘Sağcı milletvekilleri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Kudüse ilişkin tavrı nedeni ile cezalandıılması talebinde bulundu. Sağcı Milletvekilleri , Erdoğan’ın İsrail Egemenliğne müdahale ettiğini belirtti.’ ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı recep tayip Erdoğan’ın İsrail’e karşı olan duruşunun son derece onurlu bir tavır olduğunu vurgulayan Tiybi sözlerine şöyle devam etti’ Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın  ve halkının  Trump’ın kararına karşı ortaya koyduğu tavır onurlu bir tavırdır. Tüm Arap ve İslam ülkeleri,Filistin halkının davasına destek vermesi için böylesi bir tavır ortaya koymalıdır. Kudüs’un Filistin’in Başkenti olduğunu ve bunun bu şekilde devam edeceğini’söyledi.