Altın fiyatları küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak mayıs ayında dalgalı bir seyire devam ediyor. Ons altın 2300 dolarıın üzerinde yer alırken, gram altın ise 2400 TL seviyesinde bulunuyor. Bu çerçevede, altın piyasalarındaki gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, önümüzdeki süreçlerde altın fiyatlarının nasıl değişeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili açıklamada bulundu.

Altın Fiyatları 2024 Mayıs

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’in açıklamasına göre ons altında kısmi toparlama olurken, 2280 dolar ile 2380 dolar aralığı takip edilecek. Ons altının önümüzdeki hafta satış yiyebileceğini söyleyen Memiş:

”Ons altın haftaya yüzde 1 yükselişle başladı. Ons altın tarafında biraz toparlanma var. Takip ettiğimiz bant aralığı ise 2280-2380 dolar. Bu hafta toparlanma olabilir. Ancak önümüzdeki hafta 2260-2280 dolara kadar düşmesini bekliyorum. Yani ons altın tarafında yükselişler tekrar satışla karşılaşabilir. Bu durum altın/dolar paritesinde pozitif bir etkiye sebep olabilir. Şu anda bir kilogram altın 75 bin 700 dolar ediyor. Burası ons altınla birlikte hareket etmeye devam ediyor. Ons altında bir gerileme olunca tekrar 74.500 dolar seviyesini görme ihtimalimiz kuvvetli’’ dedi.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Altın yatırımcıları uzmanların açıklamalarını yakından takip ederken, ilerleyen süreçlerde altın fiyatlarının nasıl değişeceği merak ediliyor. Küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak mayıs ayında da altın fiyatları dalgalı seyre devam ediyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçlerde piyasalar farklı pek çok etkene bağlı olarak değişkenlik göstermeye devam edecek. Altın yatırımcıları da piyasaları etkileyen faktörleri yakından takip edecekler.