İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, 2024/2. Dönem Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Proje başvurularının başladığını duyurdu. İl Müdürü Ak, proje kapsamında engelli ve eski hükümlüleri iş sahibi yapmak amacıyla sağlanan destekler hakkında bilgi verdi.

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Destek Veriyor

Ak, yaptığı açıklamada, "Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu'nun 101. Maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili komisyona sunulmak üzere 2024/2. Dönem Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Proje başvuruları başlamıştır" dedi.

Kayseri'de Gençlerden Uluslararası Arenada Çevresel Sürdürülebilirlik Çalışmaları Kayseri'de Gençlerden Uluslararası Arenada Çevresel Sürdürülebilirlik Çalışmaları

Proje kapsamında kabul edilen engelli kişilere 400 bin TL'ye kadar, eski hükümlü kişilere ise 300 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanacağını belirten İl Müdürü Ayşe Ak, engelli kendi işini kurma proje başvurularının 07 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar sadece e-devlet üzerinden alınacağını ve posta, kargo vb. başvuruların kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Eski hükümlü başvurularının ise 07 Haziran 2024 mesai bitimine kadar Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne şahsen yapılacağını ifade eden İl Müdürü Ak, diğer proje başvurularının ise istenilen belgelerle birlikte İl Müdürlüğü'ne şahsen veya posta ile 07 Haziran 2024 mesai bitimine kadar yapılabileceğini kaydetti.