Kayseri’de intihar etmek isteyen 38 yaşında ki Yahya A. İl Emniyet Müdür ikna etti. Kimlik kaplama işi yaparak geçimini sağlayan Yahya A. zabıta ekipleri tarafından seyyar tezgahına el konulunca 5 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.

 Kayseri’de zabıta ekipleri görevleri başında seyyar satıcıları satış yapmasının yasak olduğunu ve bu şekilde satış yapmamaları için iş başındaydı. 38 yaşında ki Yahya A.’da onlardan biriydi. Kimlik kaplayarak geçimini sağlayan Yahya A. Zabıta ekiplerine yakalanınca kaçmaya başladı. Kovalamaca çok uzun sürmedi ve zabıta ekipler i seyyar satıcının arabasına el koyunca ortalık karıştı.

 Kocasinan mevkii Serçeönü Mahallesi Ahmet Paşa Caddesi’nde gerçekleşen olay da  ‘ Ekmek teknem bu benim onu almayın’ diye bağıran Yahya A. zabıtalara sözsünü geçiremeyince çareyi en yakında bulunan Erciyes Vergi Dairesi’nin eski binasının çıktı. 5 katlı binanın çatı katına çıkarak intihara kalkışan seyyar satıcı hiç bir uyarıyı dikkate almayarak intihar etmek istediğini söyledi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri ile beraber itfaiye ekipleri de sevk edildi.

 Yahya A.’nın aşağıya atlama ihtimaline karşı tüm tedbirler alınarak zemine de hava yastığı açıldı. Polis ekiplerinin ikna etme çabaları karşılıksız kalınca olay yerine Emniyet Müdürü İbrahim Kurular geldi. Çatıya Çıkan İbrahim Kurular yaklaşık bir saat boyunca Yahya A.’yı ikna etmeye çalıştı. Bir saatlik uğraş sonunda ikna olan Yahya A. Eyleminden vazgeçerek Emniyet Müdürü İbrahim Kurular’ın elinden tutup çıktığı yerden indi. Her ihtimale karşı sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edilen Yahya A. ‘nın herhangi bir sağlık probleminin olmaması anlaşıldıktan sonra serbest bırakıldı.