Aile destek paketi ödemeleri 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde hak sahibi vatandaşlara iletildi. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin erkene çekilmesinin ardından dün itibariyle Bakan Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulunurken, farklı sosyal yardım ödemelerinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Bu çerçevede, sosyal yardımların hangi tarihlerde sağlanacağı önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek olan artış miktarı haziran ayının ortalarına doğru merak edilen konular arasında yer alıyor.

SED Yardımı 2024 Haziran Ödemesi

Haziran ayında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesini verecek. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin miktarı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite gibi farklı kademelerde eğitim gören öğrencilere göre değişkenlik gösterirken, ödemelerin ne zaman yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle sosyal ve ekonomik destek ödemesinin erkene çekilmesine ilişkin herhangi bir karar alınması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile bilgi verilecek.

Emeklilere Destek 5000 Tl

SED Yardımı Temmuz 2024 Zammı

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde haziran ayında ortalama 5330 TL’nin dar gelirli hanelere iletilmesi beklenirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesine yapılacak zam da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de aralarında yer aldığı farklı pek çok destek ödemesine ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da milyonlarca memurun maaşına zam yapılacak olması nedeniyle sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, toplumun farklı kesimlerine sağlayan sosyal yardımların memur maaş katsayısına göre yükselmesi bekleniyor. Destek ödemelerindeki artışların belli olmasının ardından bakanlık güncel miktarlara ve zam oranına dair resmi internet sitesinden bilgi verebilir.

Editör: Ali Ölmez