Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayının ilk sosyal yardım ödemesini dün itibariyle yurt çapındaki vatandaşlara iletti. Aile destek paketi ödemelerinin verilmesinin ardından önümüzdeki haftalarda da evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Söz konusu sosyal yardımlara ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı ise mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesini bu hafta cuma günü verdi. Her iki bakanlığın mayıs ayında sağlayacağı destekler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı kurumların gerçekleştirdiği ödemeler de ay ortasına doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor.

2024 Mayıs KYK Ödemeleri

Mayıs ayında Kredi ve Yurtlar Kurumu TC kimlik numarasının son hanesine göre 2000 TL'lik burs ve kredi ödemelerini üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırıyor. Bu çerçevede, TC kimlik numarasının son rakamına göre 2000 TL'lik burs ve kredilerin sağlandığı tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

Turk Lirasiii

KYK Bursuna Zam Gelecek Mi?

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak olmasından dolayı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi ödemelerinde artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. KYK burs ve kredi ödemelerine her yılın sonunda zam yapılıyor. Bu çerçevede, aralık ayında 2025 yılı boyunca geçerli olacak burs ve kredi ödemelerindeki artışlara dair kamuoyu bilgilendirilecek. KYK burs ve kredi ödemelerinde yüzde 50 dolaylarında artışa gidilmesi durumunda güncel ödeme tutarları 2025 yılı itibariyle 3000 TL seviyesine yükselebilir.

Editör: Ali Ölmez