Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine dair yaptığı açıklamalar yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan dar gelirli vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek projeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta cuma günü mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Söz konusu tarımsal destek ödemesi beş farklı alt başlıktan oluşurken, tarımsal desteğin alt başlıkları arasında yer alan fındık alan bazlı gelir desteği ödemesi ise TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. Çiftçiler de yarın gerçekleşecek olan destek ödemesi ile ilgili araştırmalarını sürdürüyorlar.

Tarım Bakanlığı 2024 Mayıs Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında fındık alan bazı gelir desteği, hayvan gen kaynakları desteği, süt analizi desteği, düve alım desteği, sertifikalı tohum üretim desteği yer alırken, fındık alan bazlı gelir desteği ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda, TC kimlik numarasının son hanesi sıfır-iki-dört olanlara 10 Mayıs 2024 saat 18’den sonra ödeme gerçekleşirken, TC kimlik numarasınının sonu altı ve sekiz olanlara ise yarın saat 18'den sonra ödemeler yapılacak.

Turk Lirasi Promosyon

Mayıs 2024 Tarımsal Destekleri

Mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan fındık alan bazlı gelir desteği ödemesinin yarın TC kimlik numarasının son rakamına göre çiftçilerin hesaplarına yatırılması beklenirken, üreticiler tarımsal desteklere dair güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında tarımsal destek ödemelerini cuma günleri yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, bu hafta cuma günü farklı alt başlıklardan oluşan mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden de sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile alt başlıklara ve tutarlara dair kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez