İddialara göre Hüseyin Akay, bir reklam ajansının sahibi aracılığıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Görüşmenin amacının Hüseyin Akay’ın milletvekilliği adaylığı ile ilgili olduğu iddia edildi. Şu ana kadar olan seçimlerde Hüseyin Akay’ı  destekleyen AKP teşkilatları ve her konuda Hüseyin Akay’ın arkasında durarak ona desteklerini gösteren AKP İl Yönetimi, iddialara göre Akay’ın Meral Akşener ile görüşmesini “ihanet” olarak yorumladı. Siyasi çevrelerin de ilgisini çeken bu görüşme iddiası çoğu kişinin kafasında soru işareti oluşturdu. AKP İl Yönetimi’nin Hüseyin Akay’a tepki gösterdiği ve Akay’ın “silindiği” iddia edildi.

Hüseyin Akay’ın İYİ Parti görüşme iddiaları Şeker Fabrikası’nı da karıştırdı. Çoğu çiftçi bu olayın doğru olup olmadığı üzerine birbiriyle tartışmaya başladı ve anlam veremedi. Şeker Fabrikası’nın karışmasının bir diğer sebebi de Kayseri Şeker Fabrikası eski yönetim kurulu üyesi Metin Demircan’ın şikayeti oldu. İddialara göre Demircan’ın şikayeti üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından 3 müfetttiş görevlendirildi.

Şeker Fabrikası ve Hüseyin Akay hakkında oluşan iddiaların önümüzdeki günlerde Kayseri gündeminin başlıca konularından biri olacağı tahmin ediliyor.