Hülya Nergis kimdir? 

Hülya Nergis, 20 Kasım 1967 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesinde doğmuştur. Anne adı Zekiye, baba adı Sabahattin'dir. İlk, orta ve lise öğrenimini Pınarbaşı'nda tamamlamıştır. 1985 yılında Pınarbaşı Lisesinden mezun olan Nergis, aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı, 1990 yılında Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında Kayseri’de Avukatlık stajı yaptı. 1992 yılında Pınarbaşı’nda Serbest Avukatlık Bürosu açtı. 1996 yılına kadar Serbest Avukatlık görevine devam etti.

Hulya-Atci-Nergis-AKP-Milletvekili

1996 yılında Etem Nergis ile evlenerek Kocaeli İline yerleşti. Eşi Etem Nergis, Elektrik Elektronik Mühendisi olup, Uzunyayla  Maraşlı Köyündendir. Kocaeli’nde Serbest Avukatlık görevine devam etti. Ayrıca eşi ile birlikte ortak olduğu NERMAK Otomasyon Proje Mak. İnş. Müh. San. ve Tic. Lmt.Şti. sorumlusu olarak çalışmıştır.

hulya-nergis-toplumsal-kimdir_2

2001 yılında AK Parti Kadın Kolları Kocaeli İl Teşkilatı Kuruluşunda, İl Yönetim Kurulu (Anakademe) üyesi olarak görev aldı. 2015 yılına kadar serbest avukat olarak çalıştı. 2001 yılında AK Parti Ana kademe İl Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi olarak görev aldı. 2002 yılında, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı oldu. Bu görevi 2007 yılına kadar devam ettirdi. Ak Parti Kadın Kolları ilçe ve belde teşkilatlarının kurulması için etkin bir şekilde teşkilatlanma çalışmaları yaptı.

1 Kasım 2015 tarihindeki 26. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde, Kayseri'den milletvekili seçildi. 26. Dönemde TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonunda görev aldı. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde tekrar Kayseri'den Milletvekili seçilmiş olup, Türkiye-Ürdün Parlamentolar Arası Dostluk Kulübü Başkanıdır. Kocaeli, Kayserililer Derneği ve Derince Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 2002 yılında, Kocaeli Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı oldu. Ak Parti Kadın Kolları ilçe ve belde teşkilatlarının kurulması için etkin bir şekilde teşkilatlanma çalışmaları yaptı. 2007 yılında Milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etti.

hulya-nergis-kimdir_3

1 Kasım 2015 tarihindeki, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Kayseri ilinden Milletvekili seçilmiştir. TBMM Tarım Komisyonu üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir.

Şu an siyasi hayatına Ak Parti'de devam etmektedir.