İşte detaylar...
1952 Kayseri doğumlu olan Hulusi Akar İlk ve Orta öğrenimini Kayseri'de tamamladıktan sonra, lise eğitimine Kayseri Lisesi'nde başladı, daha sonra eğitimine Sümer Lisesi'nde devam etti ve mezun oldu. Daha sonra eğitimine askeri okullarda devam eden  Hulusi Akar, 1972 yılında Kara Harp Okulunu, 1973 yılında piyade okulunu tamamladı. 
1980 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kara Kuvvetleri bünyesinde, çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982 yılında Kara Harp Akademisini tamamlayıp kurmay subay oldu. 1985'te Silahlı Kuvvetler Akademisinden, 1987'de Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetler Kurmay Kolejinden mezun oldu.
Kırk dokuz yıl üniforma giydiği askerlik hayatında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve NATO'nun çeşitli kademlerinde görev yapan Hulusi Akar, 2015-2018 yıllarında Genel Kurmay Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.
Genel Kurmay Başkanlığı döneminde "Terörle Mücadele Harekatı" çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında, Çukur Operasyonları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve idlib Harekatı icra edilmiştir.
Daha sonra yapılan genel seçimler sonrası Kabine'de Milli Savunma Bakanı olarak yer bulan Hulusi Akar hala bakanlık görevinde hzimetini sürdürmektedir.