Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayının ilk günlerinde yaptığı açıklamada nisan ayı enflasyonunun yüzde 3,18 olduğunu duyurdu. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak dört aylık enflasyon farkı üzerinden emekli ve memur maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştirilirken, çeşitli tahminler de yürütülüyor. Bu çerçevede, temmuz ayında milyonlarca emeklnini maaşının ne kadar artacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Emekli Maaş Zammı Oranı 2024

Emekli maaş zamları için temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı haziran ayı enflasyon rakamları bekleniyor. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından altı aylık enflasyon verisi netlik kazanacak ve milyonlarca emeklinin maaşının ne kadar yükseleceği belli olacak. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon verileri ile gerçekleşen hesaplamalara göre dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı düşünülüyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli maaşlarında yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

En Düşük Emekli Maaşı Zam Tahmini

2500 TL artış neticesinde ocak ayında 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşının da ne kadar yükseleceği mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerine göre en düşük emekli maaşında da artışa gidileceği düşünülüyor. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamları için bekleyiş sürerken, emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına ilişkin tahminler sıklıkla gündeme geldiğinden dolayı en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir.

Editör: Ali Ölmez