Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da sosyal yardımları vatandaşlara iletiyor. 10-20 Mayıs tarihleri arasında destek ödemeleri hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirilirken, sosyal yardımların yanı sıra farklı programlar çerçevesinde gerçekleşecek olan ödemeler de merak konusu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz süreçlerde faizsiz evlilik kredisi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Bakan Göktaş’ın açıklamasının ardından ödemelerin ayrıntıları ve kredinin detayları araştırılıyor.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile kurumunun güçlendirilmesi ve gençlerin evliliklerinin kolaylaştırılması için geçtiğimiz süreçlerde Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde faizsiz evlilik kredisi için başvuruları almaya başlamıştı. 150.000 TL tutarındaki kredi için başvuruların tamamlanmasının ardından ödeme tarihi merak konusu olurken, geçtiğimiz günlerde Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ödemelerin 21 Mayıs tarihinde başlayacağını belirtti. Faizsiz evlilik kredisi ödemelerinin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bakan Göktaş:

”Bugün itibarıyla fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan 2 bin 13 gencimize evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik. İnceleme süreci diğer başvurular için de devam ediyor. Fondan yararlanacak gençlerimize de aslında bir müjdeyi de vermek istiyorum: Eğitim programlarına katılıp, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin kredi ödemelerine 21 Mayıs itibarıyla başlıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Evde Baki Turk Lirasi

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuru Tarihleri

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçesinde faizsiz evlilik kredisine başvuran ve başvurusu olumlu sonuçlanan kişilere faizsiz evlilik kredisi ödemeleri bugün itibariyle başlarken, söz konusu kredi için önümüzdeki süreçlerde hangi illerde başvuruların yapılacağı merak ediliyor. İlk aşamada depremden en çok etkilenen illerde faizsiz evlilik kredisi için başvurular alınırken, ilerleyen süreçlerde de faizsiz evlilik kredisi başvurularının farklı illerde yapılması bekleniyor. Bakanlık da söz konusu krediler ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yeni gelişmelere dair bilgilendirmede bulunabilir.

Editör: Ali Ölmez