Haziran ayının ilk günlerinden itibaren destek ödemelerine dair gelişmeler yakından takip edilirken, 10-20 Haziran tarihleri arasında desteklerin verileceği tahmin ediliyordu ancak 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle sosyal yardım ödemeleri erken alınmaya başlandı. Aile destek paketi ödemelerinin erken tarihte verilmesinin ardından, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceğine ilişkin açıklamada bulunmasa da önceki süreçlerdeki ödeme tarihleri dikkate alınarak tahminler yapılıyor.

Aile Bakanlığı 2024 Haziran Evde Bakım Maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerini genellikle ay ortasında hesaplara yatırıyor. Bu çerçevede, 15 Haziran civarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanacağı tahmin ediliyordu ancak aile destek paketi ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde sağlanmasının ardından, evde bakım maaşı ödemelerinin de erkene çekilmesi bekleniyor. Bakanlık ödemelerin hangi tarihte verileceği ile ilgili bilgi vermedi fakat birkaç gün içerisinde 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının iletilmesi bekleniyor. Ödemeler yapılmasının ardından bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarda bulunacak.

Turk Lirasi Sosyal Yardim

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşı ödemelerini birkaç gün içerisinde sağlaması beklenirken, yüz binlerce vatandaş da ödemelere dair yapılacak açıklamaları yakından takip ediyorlar. Evde bakım maaşının hangi tarihlerde verileceğinin yanı sıra, evde bakım maaşındaki artış da haziran ayının ilk günlerinden itibaren en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Evde bakım maaşına ve farklı destek ödemelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından maaş zamları için tablo netlik kazanmaya başladı. Bu çerçevede, evde bakım maaşı da temmuz ayında gerçekleşecek artış neticesinde 9000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez