Aile ve Hizmetler Bakanlığı'nın aile destek paketi, yaşlı ve engelli aylıkları gibi yardım ödemelerini Kurban Bayramı öncesinde yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarmasını ardından, bu hafta itibariyle de evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi bekleniyor. Sosyal yardım ödemelerine dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı kurumların gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği ödemeler de araştırılan konular arasında yer alıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında TC kimlik numarasının son hanesine göre burs ve kredi ödemelerini üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırdı.

KYK Bursu Kredisi 2024 Haziran

Kredi ve Yurtlar Kurumu Kurban Bayramı'na günler kala 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemelerini üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırdı. Söz konusu burs ve kredi ödemeleri geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da TC kimlik numarasının son hanesine göre verildi. Bu çerçevede, söz konusu burs ve kredi ödemelerinin tarihleri şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

Promosyon Turk Lirasi

KYK Bursu Kredisi 2024 Zammı Tarihi

2000 TL’lik burs ve kredi ödemeleri 6-10 Haziran tarihleri arasında ülke genelindeki üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırılırken, burs ve kredi ödemelerinde yaşanacak olan artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına temmuz ayında zam yapılacak. Söz konusu maaş artışlarının yüzde 20 ile 25 aralığında olacağı tahmin edilirken, üniversite öğrencileri de KYK ve burs ve kredi ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. KYK burs ve kredi ödemelerindeki artışlar yıl sonunda belirleniyor. Bu durumda, aralık ayının son haftalarında KYK burs ve kredi ödemelerinin belli olması durumunda kamuoyu bilgilendirilebilir. Yapılacak açıklama neticesinde 2025 yılı boyunca üniversite öğrencilerine sağlanacak olan burs ve kredi ödemeleri belli olacak.

Editör: Ali Ölmez