Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar mayıs ayının ilk günlerinden itibaren destek ödemelerine ilişkin gelişmeleri yakından takip ederken, 10 Mayıs tarihinde aile destek paketi ödemeleri, 12 Mayıs'ta yaşlı ve engelli aylıkları, 18 Mayıs'ta evde bakım maaşı, 19 Mayıs'ta da sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlandı. Söz konusu destek ödemelerinin iletilmesinin ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu çerçevede, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için sağlanan sosyal ve ekonomik destek ödemesini detayları belli oldu.

SED Yardımı 2024 Mayıs Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesini vatandaşların hesaplarına yatırdı. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek amaçlanırken, mayıs ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında toplam 878 milyon TL verildi. Sosyal ve ekonomik destek ödemesini tutarları öğrencinin eğitim gördüğü kademeye göre değişkenlik gösteriyor. Bu çerçevede, ilköğretime devam eden çocuklar için düşük gelirli hanelere 5421 TL ödeme yapıldı.

Emeklilere Destek

SED Yardımı Zammı Temmuz 2024

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde mayıs ayında ortalama 5330 TL sağlanırken, mayıs ayının ilk günlerinden itibaren sosyal yardımların hangi tarihlerde verileceğinin yanı sıra destek ödemelerindeki artışlar da gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bu çerçevede, önceki aylardaki enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının önümüzdeki ayların ilk günlerinde duyurulmasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 aralığında yer alması bekleniyor. Böylece temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammının belli olmasının ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesinde yüzde 20 ile 25 arasında artış gerçekleşebilir.

Editör: Ali Ölmez