Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçede tarım ve hayvancılığa verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. Hacılar’da ‘Mandam’ markasıyla manda sütünden kaymak, peynir ve yoğurt üreten tesis, artık Mozzarella peyniri de üretecek.

Hacılar Belediye Başkanı Tarım ve Hayvancılığa Desteğini Sürdürüyor

Hacılar Hürmetçi Mahallesi’nde, 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Hacılar Belediyesi’nin destekleriyle kurulan 'Manda Sütü İşleme Tesisi'nde kapasite artırımı yapılıyor ve yeni ürünlerin üretimi için çalışmalar tamamlandı. Tesiste, günlük bir ton manda sütü işlenerek üretilen peynir, yoğurt ve kaymak gibi ürünler birçok satış noktasında tüketiciyle buluşuyor. Şimdi ise Mozzarella peyniri üretimine başlanacak.

"Hacılarımızın Mandam ürünleri tüm sofralarda yer bulacak"

Tesisin genişletilmesi çalışmalarını Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Kayseri Tarım İl Müdürü Bülent Saklav ve Kayseri Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Topçu ile yerinde inceleyen Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, "Tesisin büyütülmesi ve Mandam markasının Türkiye’de tanıtılması için desteklerimizi sürdüreceğiz. Mozzarella peyniri üretiminin tamamlanmasıyla, Hacılarımızın yerel markası tüm sofralarda yer bulacak" dedi.

Başkan Özdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte belediyemizin iş birliğiyle tesisimizi genişletiyor ve Mozzarella peyniri üretiminde son aşamayı yerinde inceliyoruz. Mozzarella üretimi için ORAN Kalkınma Ajansı’nın başlattığı projeye destek verdik. Mandam markasıyla üretilen peynir, yoğurt ve kaymak ürünlerinin kapasitesini artırmak için çalışmaları sürdüreceğiz. Hem yerel yönetim hem de merkezi hükümet olarak tesisimizi büyütmek ve Kayseri’yi Türkiye’ye yeni ürünler sunmak adına çaba göstereceğiz. Bu tesisler, Hürmetçi, Karpuzsekisi, Dokuzpınar ve genel olarak Kayseri için hem turizm hem de üretim açısından faydalı olacaktır. Bu faydayı en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Emeği geçen herkese, özellikle Bakanlığımıza teşekkür ediyorum."

Editör: Osman Baytekin