Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan'ın girişimleriyle başlatılan "Büyük Su Projesi" kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen dere ıslahı ve su güvenliği çalışmaları hızla devam ediyor. Başkan Özdoğan, DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda başlatılan projeyle ilgili detayları paylaştı.

Hacılar Belediyesi Büyük Su Projesi'ni Hızla Sürdürüyor

Hacılar ilçesinde hayata geçirilen proje kapsamında, DSİ tarafından tüm derelerin ıslah edilerek taşkın su kanallarının oluşturulması için çalışmalar sürdürülüyor. Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin ve ekibiyle birlikte proje çalışmalarını yerinde inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özdoğan, yaptığı açıklamada projenin önemine vurgu yaparak, iklim değişikliği ve ani yağışlar gibi etkenlerin oluşturabileceği sel risklerine karşı önlem almanın gerekliliğini belirtti. Projenin hızla ilerlediğini ve tamamlanmasıyla ilçenin taşkın riskinin bertaraf edilmiş olacağını ifade etti.

DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin ise projenin tamamlanmasıyla Hacılar ilçesinde önemli bir adım atılacağını belirterek, yapılan çalışmaların ilçenin su güvenliği ve sel riskini minimize etmeye yönelik olduğunu söyledi.

Aksu ve Lara Dereleri'nin Hacılar ilçesi içerisinden geçerek Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşacağını ve taşkın koruma kanalının tamamlanmasıyla vatandaşların can ve mal kaybı riskinin en aza indirileceğini belirtildi.