Mayıs ayında da düşük gelir hanelere destek olabilmek için ülke genelindeki belediyelerin hayata geçirdiği güncel projeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, belediyeler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Bu çerçevede, vatandaşlara destek olabilmek için halk ekmek projeleri hayata geçirilirken, yeni projelerle ilgili açıklamalar yapılıyor. Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel de Hilal Kart uygulaması çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların günlük 2 ekmeği ücretsiz alabileceğini belirtti. Söz konusu desteğin netlik kazanmasının ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı.

Vatandaşlara Ekmek Desteği

Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel tarafından yapılan açıklamaya göre Hilal Kart uygulaması çerçevesinde dar gelirli vatandaşlar ilçe fırınlarında günlük iki ekmek ücretsiz alabilecekler. Desteğin ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda:

‘’Gediz Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar için "Hilal Kart" Uygulamasını Hizmete Sunuyor. Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, ilçe fırıncılarıyla bir araya gelerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların günlük ekmek ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir sosyal yardım programını başlatıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Hilal Kart’a sahip olan hemşehrilerimiz ilçe fırınlarından günlük 2 ekmek ücretsiz olarak alabilecekler. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Akel; “İlçemiz fırıncılarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz toplantılar sonucunda, ekonomik sıkıntı içinde bulunan vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Bu doğrultuda, ilçe genelindeki fırıncılarla iş birliği yaparak "Hilal Kart" adı verilen bir sosyal yardım hizmetini vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi. Vatandaşlarımızın Hilal Kart için belediyemiz çözüm noktasına gelerek form doldurmaları gerekmektedir’’ denildi.

Ekmek 2 2

Belediye Destekleri 2024 Mayıs

İhtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanacak günlük 2 ücretsiz ekmek uygulamasının detaylarına ilişkin bilgi verilirken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin destek projelerini merak ediyorlar. Vatandaşlara destek olabilmek için belediyeler düzenli olarak programlar hayata geçirirken, güncel gelişmelere erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Editör: Ali Ölmez