Zeytin Dalı harekatının önemli noktalarında Burseya Dağı tamamen teröristlerden temizlendi.Burseya’da askerlerimiz Türk bayrağını dalgalandırdı.Harekatın 10. gününde TSK  dan yapılan açıklamaya göre etkisiz hale getirilen  terörist sayısı 597 yükseldiği söylendi.O görüntüler sosyal medya hesabından yayınlandı.

TSK dan harekatın 10. gününde yapılan açıklamada.’Hava kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan 25 uçak emniyet üslerine dönmüşlerdir. Türk silahlı kuvvetlerince desteklenen  dört Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak kadar yaralanmıştır.’Zeytin Dalı’ harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisizi hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur.

Ürk silahlı kuvvetlerinin(TSK )Afrin bölgesinin PKK/PYD ve YPG terör örgütlerine yönelik başlattığı harekat havaların düzelmesi ile hız kazandı. TSK ve Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) Burseya Dağını tamamen ele geçirdi.Dağa çıkan askerler en yüksek noktada Türk Bayrağımızı dalgalandırdı.Burseya dağı stratejik anlamda Afri’ne giden yolun açılması anlamında önemli bir konuma sahipti. Böylelikle Afrin’e giden yol da açılmış oldu.