Mahmut Kılınç aileye yaptığı ziyarette ailenin sıkıntılarını dinledi. Kanser hastası olan oğlunun 2 güne bir hastaneye gitmesi gerektiğini ama yol olmadığı için ambulansın eve kadar gelemediğini bu sebeple de yürümekte sıkıntı çeken oğullarının ambulansa kadar yardımlar eşliğinde anca gidebildiğini belirten anne Hatice Taflı yetkililere 6 aydır müracaat ettiğini ama yapacağız deyip yapmadıklarını dile getirdi.

Hatice Taflı: "Kurban olduğum benim oğlum hasta, kanser hastası. 6 Aydır Belediyeye gidip geliyorum, bugün yapılacak yarın yapılacak diyorlar, başlayacağız diyorlar ama hiçbir şey yapılmıyor. Köyden birini tuttum traktörle en azından toprak yolu düzlettim ama bu yoldan ambulans gelemiyor, gelmeye çalışsa yolda kalıyor. Benim oğlum hasta yürümekte zorluk çekiyor, aşağı yola kadar sürün sürün gidiyor. Şu yolu bir yapsalardı da içimdeki sıkıntım gitseydi, tükendik artık, yapacak birşeyimiz yok. Kurban Bayramından önce müracaatımızı yaptık, geliyorlar ölçü alıp gidiyorlar hiçbir icraat yok. Ben yanlarına gittiğimde taş yok diyorlar, her yerin kapısını çaldım artık umudum tükendi. Şu yolu görüyorsunuz buranın yapılması gerek değil mi. Oğlum ilacı, aşısı, bakımı derken neredeyse 2 güne bir çıkmak zorunda kalıyor ama bu yol bize sıkıntı oluyor. Ben başka hiçbir şey istemiyorum sadece benim çocuğumun yolu yapılsın." dedi.

Gazeteci Mahmut Kılınç: "Yetkililer eleştirmemizden rahatsız oluyorlar, ama vatandaş 6 ay önce müracaat etmiş yapılacak denilmiş, söz verilmiş ama hiçbir şey yapılmamış. Yani yetkililer bir zahmet vatandaşın yarasına merhem olsunlar rica ediyoruz. Eleştiri yapmak bizim çok hoşumuza gitmiyor, biz eleştirmek istemiyoruz ama sesi duyulmayan vatandaşında sesini duyurmak bizim görevimiz. Yetkililerden rica ediyoruz gelsinler vatandaşın derdini dinlesinler, zaten kaç defa dinlemişler bir zahmet yapsınlar. Teyzemizin oğlu hasta neredeyse 2 güne bir ambulans ile gitmek zorunda kalıyorlar ama evlerine kadar ambulans gelemiyor, teyzemiz durumunu anlattı yazıktır günahtır." ifadelerini kullandı.

41 yaşındaki kanser hastası Osman Taflı: "Yolumuz toprak çamur, daha kötü haldeydi ama annem köyden birini getirdi traktör ile biraz düzletmeye çalıştık. Ama şuanda evimizin buraya ambulans gelemiyor, büyük arabaların hiçbiri gelemiyor sadece küçük arabalar gelebiliyor. Birinin beni tutması lazım ki anca o şekilde yürüyebiliyorum ve ambulans geldiğinde aşağı kadar gitmek zorunda kalıyorum. Ben kanser hastasıyım, beyin ameliyatı oldum 2 kere, esas rahatsızlığım midede ama beyne de sıçramış. Dikişleri aldırırken su toplamış o yüzden ikinci ameliyata beni acil bir şekilde aldılar." dedi.