Abdullah Sümer 23 sene önce ilçede bulunan Çataloluk İlkokulu'na başladı. Okula gittiği ilk gün talihsiz bir kaza yaşayarak inşaattan düştü ve görme yetisini kaybetti. Futbol oynamayı ve futbol konuşmayı çok seven Abdullah Sümer, 7 yaşına kadar mahallesinde ve okulda elinden geldiği müddetçe futbol oynadı. Talihsiz kazayı yaşadıktan sonra görme yetisini tamamen kaybetse bile futbol tutkusundan asla vazgeçmedi. Elinde bulundurduğu tüm imkanları kullanarak futbol oynamaya devam etti. 

Futbol topunu poşet içine koyarak çıkardığı hışırtı sayesinde topun yerini belirleyen ve tutkusunu her saniye devam ettirerek top oynayan Sümer, hayali olan milli formayı giymeyi başardı.

Abdullah Sümer Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı oyuncusu olmayı başardı ve 46'sı resmi olmak üzere 85 maçta forma giydi.

Görme yetisini kaybettikten sonra evde boş boş oturmanın ona hiçbir şey katmadığını belirten Sümer, topu alıp halı sahaya geldiği zaman yaşamın onun için tekrar başladığını söyledi.

Yaşadığı bazı sakatlıklardan dolayı formasından uzak kalan 30 yaşındaki Sümer, futbol konusunda kendisine yeni hedefler koyarak bunlara ulaşmak istiyor.