Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman olacak. İşte tarihler belli oldu. Yeni gelişen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın 24 Haziran’ da erken seçim yapılacağına dair yaptığı açıklama sonrasında vatandaşlar, bu yıl Ramazan Bayramı’ nın hangi gün olduğunu merak ediyor. Ramazan ne zaman ? Ramazan Bayramı ne zaman ve hangi güne denk geliyor sorularına cevap geldi.

 En çok merak edilen bu yıl Ramazan ayının ne zaman başlayacağı tüm İslam dünyası tarafından merakla araştırılan konular arasında yer alıp merakla bekleniyor. Nisan ayının ortalarının gelmesiyle Ramazan ayına bir adım daha yaklaştık 11 ayın sultanına. Ramazan'ın bu yıl denk geldiği zaman aralığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan'ın ne zaman geleceğini sorgulayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğunu da merak ediyor. Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

 O sorulan soruların merakla beklenen cevabı Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre 2018 yılında Ramazan Ayının başlayacağı gün belli oldu. Müslüman aleminin heyecanla beklediği 2018 Ramazan ayı 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlayacak, 16 Mayıs günü açılacak orucun sahuruna ise 15 Mayıs gecesi kalkılacak, Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi,15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün,16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün,17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün olacağı öğrenildi.