İngiliz Standartları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, 16-21 yaş aralığındaki gençlerin internet ve sosyal medya kullanımı üzerine dikkat çeken veriler ortaya koydu. 1.293 kişiyle yapılan ankette, gençlerin yüzde 46’sı internetin hiç olmadığı bir dünyada genç olmayı tercih edeceklerini belirtirken, yüzde 70’i sosyal medyada zaman geçirdikten sonra kendilerini daha kötü hissettiklerini ifade etti.
Katılımcıların yarısı, saat 22.00’den sonra belirli uygulamalara ve internet sitelerine erişimin kısıtlanmasını sağlayacak bir “dijital sokağa çıkma yasağı” uygulamasına destek veriyor.
Ankete göre gençlerin yüzde 42’si internet üzerindeki aktivitelerini ailelerine ve vasilerine doğru söylemediklerini, yine yüzde 42’si çevrim içiyken yaşı hakkında yalan söylediklerini açıkladı. Ayrıca gençlerin yüzde 40’ı sahte ya da geçici (“kullan-at”) hesaplara sahip olduğunu, yüzde 27’si ise internette farklı biriymiş gibi davrandığını belirtti.
Araştırmada öne çıkan bir diğer çarpıcı sonuç ise, gençlerin yüzde 27’sinin konum bilgilerini çevrim içi ortamda tanımadıkları kişilerle paylaştıklarının ortaya çıkması oldu.
The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, katılımcıların dörtte üçü pandemi süreciyle birlikte internette daha fazla zaman geçirmeye başladıklarını ifade ederken, yüzde 68’i bu sürecin ruh sağlıklarını olumsuz etkilediğini söyledi.
Molly Rose Vakfı CEO’su Andy Burrows, araştırma sonuçlarının gençlerin çevrim içi risklerin farkında olduklarını ve bu konuda koruma beklediklerini açıkça gösterdiğini belirtti. Burrows, “Algoritmalar, gençleri kendi hataları olmaksızın zararlı içeriklerin içine çekebilir. Bu nedenle teknoloji şirketleri gençlerin dijital güvenliği konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmeli,” dedi.