Yılmaz Altın başvuru sonrası açıklamada bulundu: TBMM 28. Dönem Kayseri Milletvekilliği aday adaylığı için memleket partisi genel merkezimizden başvurumu gerçekleştirdim. Çıktığım bu yolda yapacağımız çalışmaların, Şehrimize, Kayserimize, Memleketimize, Partimize faydalı olması önceliğimiz.

 Gençlerin yurtdışına yaşamaya değil tatil için gitmeyi planladığı, Öğrencilerin öğle yemeğinde hangi marketten bir bisküvi bir meyve suyunu daha ucuza alırım diye düşünmediği, Çiftçinin hasatının zayii olmadığı, Emeklinin ay sonun getirmek için sofrasından kısmadığı, İşçinin alın terinin bir alım gücü olduğu, Esnafın dükkan kirasını ödeyebilmek için yaz ayları gurbetçiyi beklemek zorunda olmadığı, kısacası artık stres ve endişe içinde değil refah ve huzur içinde yaşayan bir Kayseri toplumu inşa etmek için, Kayserilimizin yüzünü güldürmek için geliyorum.

Meyve veren ağacı artık taşlatmayacağız!

 Kayseri’de her yıl nüfus artış oranında ciddi düşüş yaşanıyor. Gelişen civar iller sürekli göç alırken maalesef şehrimiz sürekli göç vermekte. Özellikle dikkat çeken ise beyin göçü ve zanaat ustası göçü. Eğitimini tamamlayan ve okuduğu bölümde kendini geliştirmiş bütün genç beyinler yurtdışında iş bulmaya çalışıyor. Aynı zamanda meslek liselerinde yetişen veya çıraklıktan gelen çoğu ustalık sahibi vatandaşımız yurt dışında mesleğini yapacak kanallar aramaya başlıyor. Ülkeyi Ülke yapan, Şehri Şehir yapan yegâne unsur insandır. Öncelikle kendi insanımızı kazanmamız gerek.

Amacımız Kayseri’yi kalkındırmak!

Bereketli toprakları, üreten sanayisi, Turizm geliri ve sosyalliği sağlanabilecek sayısız olanakları ile Anadolu’nun incisi olan Kayserimize gerek ülkece gerek dünyaca taşra gözüyle baktırmamak için var gücümüzle çalışacağız. Kayseri hak ettiği değeri görecek. İmkânları daha verimli kullanılacak.

22 Mart tarihinde Memleket Partisi Kayseri Milletvekili aday adaylığı başvurusunu tamamlayan Altın, projelerine ve çalışmalarına hemen başladıklarını, kısa zamanda bunları bütün halkımıza duyuracağının da altını çizdi.