Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen gelin-kayınpeder cinsel istismar davasından sonuç çıktı. Tutuklu yargılanan 46 yaşındaki Hakan Ö., gelinine cinsel istismar uyguladığı gerekçesiyle 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2018 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda Hakan Ö., 24 yaşındaki oğlu İ.Ö.’nün dini nikahla evlendiği eşi 17 yaşındaki F.Ç.’ye cinsel istismarda bulundu. Hakan Ö., oğlunun işe gitmesinin ardından gelinine mutfakta tacizde bulunmaya başladı. 1’inci kattaki evden kaçmak için balkona çıkan F.Ç., kayınpederine yalvardı. F.Ç.’yi balkondan zorla içerisi sokan kayınpeder Hakan Ö., tacize devam ederek gelinine fiziksel şiddet uyguladı. 17 yaşındaki F.Ç. can havli ile balkondan atlamayı başardı. Çevredekilerden yardım isteyen geline mahalle halkı sahip çıktı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri cinsel istismar suçlamasıyla Hakan Ö.’yü gözaltına aldı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada F.Ç.’nin annesi T.Ç.’de yer aldı. Ayrıca, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı avukatta duruşmada bulundu. Duruşmada konuşan F.Ç., ‘’Eşim işe gittikten sonra Hakan Ö., beni taciz etmeye başladı. Önce kendimi odaya kilitledim. Fakat, aç kapıyı diye bağırdı ardından da kapıyı kırdı. Çok korktum, yalvardım yakardım ama dinletemedim. Birkaç sefer balkondan kaçmaya çalıştım ama beni yakaladı. Evde, eşimin kızkardeşleri de vardı. Bağırdım ama onlar uyuyorlardı, beni duymadılar. En sonunda balkondan kaçarak çevredekilerden yardım istedim’’ dedi.

Tutuklu olarak yargılanan kayınpeder Hakan Ö. Mahkemedeki ifadesinde suçsuz olduğunu savundu. Gelininin kendisini taciz ettiğini iddia eden kayınpeder Hakan Ö. ‘’ Kendisinin rızası dışında hiçbir şey yaşamadık. İstekliydi, bana cilve yaptı. Ben kimseyi taciz etmedim’’ diye konuştu. Tanıkların ifadesinin ardından mahkeme Hakan Ö.’nün ‘’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’’ suçundan 20 yıl, ‘’hürriyeti yoksun kılma’’ suçundan ise 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.