Türkiye genelinde yürütülen FETÖ/PYD terör örgütü operasyonlarının Kayseri ayağında yakalanan 3 kişiden ikisi itirafçı olarak cezai indirim uygulanmasını talep etti.

17-25 Aralık sürecinden bu yana süren FETÖ/PYD terör örgütü ile alakalı soruşturmalar tüm şehirlerde hız kesmeden devam ediyor. Kayseri’de de geçmiş aylarda FETÖ/PYD terör örgütü üyesi olmakla suçlanan 3 kişi tutuklanmıştı. 3 sanığın yargılanması sonrasında haklarında hapis kararı verildi. 3 FETÖ/PYD üyesi kişiden ikisi itirafçı olarak cezasında indirime gidilmesini talep etti. Mahkeme heyeti tarafından kabul gören bu talep sonucunda sanıkların cezalarında indirim yapıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen dava sonucunda sanıklar teker teker yargılandı. Gümüşhane Kapalı Cezaevi’nde bulunan şahıs A.K. haricindeki iki sanık mahkeme heyeti önünde hazır bulunduğu görüldü. Gümüşhane Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu sanık A.K ise duruşmaya SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlandı.  Bylock adlı iletişim ağını kullanmadığını savunan Y.K. beraatini talep ederken, tutuklu A.K. tutuksuz C.T itirafçı oldu. Etkin pişmanlıkta bulunan şahıslar hakkında indirime gidildi. Gümüşhane Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan A.K.’nin 7 yıl olarak belirlenen cezasının 3 yıl 9 aya düşürülmesine, C.T hakkında verilen 7 yıl hapis cezasının 2 yıl 2 ay 2 gün olarak belirlenmesine karar verildi. Tutuksuz olarak yargılanan Y.K. adlı şahıs ise bylock kullandığı tespit edildiğinden dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.