FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne yönelik 14 ilde operasyon düzenlendi. Muvazzaf askerlerden oluşan 20 kişi gözaltına alındı.

 Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve Van Emniyet Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına aldın. Van merkezli operasyon eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir, Çanakkale, Malatya, Antalya, Tekirdağ, Kilis, Şırnak, Bitlis, Erzincan ve Tunceli’de yapıldı.

 14 ilde gerçekleştirilen operasyonda 1 muvazzaf subay, 2 muvazzaf uzman erbaş, 1 istifa subay, 8 muvazzaf astsubay, 1 emekli astsubay, 5 askeri okuldan atılan öğrenci, 2 devlet memuru ve KHK ile ihraç edilen 2 öğretmen gözaltına alındı. Operasyonda yakalanamayan 2 kişi hakkında ise arama emri çıkartıldı. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan şahıslar hakkında Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından işlem yapıldığı açıklandı. Şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevklerinin yapılacağı belirtildi.