Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Süper Lig'e ara verilmişti. Maçların yeniden başlamasıyla önce Fenerbahçe maçı ardından Beşiktaş maçında taraftarın 'Hükümet itifa' tezahüratları Türkiye'nin gündemine oturdu.
Son olarak Beşiktaş maçındaki protestolar Kayserispor'u harekete geçirdi.
Süper Lig'de cumartesi akşamı Fenerbahçe ile oynanacak Kayserispor’dan "Hükümet istifa" tezahüratlarını eleştiren bir açıklama gelmesinin ardından maç öncesinde Kayserispor, hem Emniyet’e hem de TFF’ye başvurdu.  İl Güvenlik Kurulu tarafından toplantı gerçekleştirildi. gerçekleştirilen toplantıda Fenerbahçe seyircisiin alınmayacağı açıklandı. 

Süper Lig’in 24. haftasında 4 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da oynanacak olan Kayserispor - Fenerbahçe karşılaşmasına misafir takım taraftarı alınmayacak. İl Güvenlik Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda; Fenerbahçe taraftarının güvenlik gerekçesiyle oynanacak olan müsabakada tribüne girmemesi kararlaştırıldı.

Bu karar Fenerbahçe, Kayserispor, İl Emniyet Müdürlüğü ve Passolig’e tebliğ edildi. Passolig de karar üzerine misafir tribün bilet satışını kapattı.