113. kez karşı karşıya gelen ezeli rakipler, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda yenişemedi. 90 dakika sonunda 1'er puana razı olan taraflar 0-0'lık sonuçla haftayı noktaladılar.


Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında 113. kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Galatasaray, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan derbide golsüz berabere kaldılar. Bülent Yıldırım tarafından yönetilen maçta 5 adet sarı kart gösterildi. Her iki ekibinde ilk yarı kontrolü elden bırakmaması üzerine kayda değer pozisyonlar bulunmadan ilk yarı sona erdi. Galatasaray, maçın ikinci yarısına hızlı başlayarak arka arkaya net pozisyonlar yakaladı fakat değerlendiremedi. Her iki takımın kaleciside üstün performans göstererek önemli kurtarışlara imza attı. 79. dakikada Fernandao kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu fakat gol, ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmadı. Maçın 89. dakikasında tehlikeli noktadan frikik kazanan Galatasaray, Maicon'un vuruşunda direği aşamadı. 90 dakika 0-0'lık sonuçla sona erdi.


Maç sonrası açıklamalarında Fatih Terim, "Oynadığımız oyundan tatmin oldum. Her türlü taktiksel girişimi uygulamamıza karşın top çizgiyi geçmedi. İyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncularımın performansından memnun kaldım. Dün antrenmanı takip eden 27-28 bin taraftarımız bize anlayış göstererek süreci zorlaştırmadı. Taraftar ve yöneticiler arasındaki buzları eriteceğiz." ifadelerini kullandı. Mikrofonların yöneltildiği Aykut Kocaman ise, "Maç ortada gitti genel olarak fakat her an rota değişebilirdi. Kritik kurtarışlara imza atan Volkan Demirel'i kutluyorum. Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve hakem istediğini almayı başardı. Bu sonuç biz hariç herkesi memnun etti." diyerek cevapladı.