7608 TL evde bakım maaşı ödemeleri geçtiğimiz hafta itibariyle ülke genelindeki yüz binlerce hak sahibi vatandaşa iletildi. Mayıs ayının ortalarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan bilgilendirme metinleriyle açıklamalar yapıldı. Bu çerçevede, mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanmasının ardından evde bakım yardımından yararlanan vatandaşlar gerçekleşecek artışı merak ediyorlar. Evde bakım maaşı ödemeleri için geçtiğimiz aylardaki enflasyon verileri baz alınarak hesaplamalar yapılıyor.

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024 Temmuz

Evde bakım maaşı çerçevesinde mayıs ayında 7608 TL yüzbinlerce hak sahibi vatandaşın hesabına yatırılırken, önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek olan artışlar da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, destek ödemelerinin yüzde 50'ye yakın oranda yükselmesi sonrasında evde bakım maaşı 7608 TL olmuştu. Ocak ayındaki artış sonrasında temmuz ayında da evde bakım maaşına zam yapılacak. Evde bakım maaşındaki artış memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Temmuz ayında memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağı tahmin edildiği için evde bakım maaşında da yüzde 20 ile 25 oranında artışa gidilebilir. Böylece 7608 TL olan evde bakım maaşı da 9000 TL civarına çıkabilir.

Evde Bakim 2024 Mayis

Evde Bakım Yardımı Ödenecek?

Temmuz ayında sosyal yardımlarda gerçekleşecek artış neticesinde evde bakım yardımın 7608 TL'den 9000 TL seviyesine yükselmesi beklenirken, evde bakım maaşındaki artışların yanı sıra ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında hesaplara yatırıyor. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde de ayın 15'i civarında evde bakım maaşı yüz binlerce vatandaşa iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez