Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da evde bakım maaşı ödemeleri iletecek. Bu çerçevede, 10 Mayıs itibariyle sosyal yardım ödemelerine dair araştırmalar hız kazandı. Destek ödemeleri genellikle ay ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldığı için evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman verileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin tarihine ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden henüz bilgilendirme metinleri yayınlanmasa da önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak mayıs ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülüyor.

Mayıs 2024 Evde Bakım Maaşı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yüzbinlerce vatandaşa mayıs ayında da 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerini iletecek. Evde bakım maaşının hangi tarihte sağlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre evde bakım maaşının 15 Mayıs civarında verilmesi bekleniyor. Bu durumda, gelecek haftanın ortalarında evde bakım maaşının sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Evde Bakım Yardımı 2024 Yılı Zammı

Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin gelecek hafta itibariyle başlaması beklenirken, evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar gerçekleşecek olan artışı da merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine son olarak ocak ayında zam yapmıştı. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplama neticesinde sosyal yardımlar yüzde 50'ye yakın oranda yükselirken, temmuz ayında da destek ödemelerinde memur maaş katsayısına göre artışa gidilmesi bekleniyor. Bu durumda, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammı netlik kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da memur maaş katsayısının belli olmasının ardından sosyal yardımlardaki artışlara dair açıklamalarda bulunacak.