Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin erkene çekildiğini duyurdu. Bu çerçevede, dün itibariyle yurt çapındaki hak sahibi vatandaşlara 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanırken, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerin erkene çekilip çekilmeceğini merak ediyorlar. Haziran ayının ortalarına doğru yaklaşırken evde bakım maaşı ödemesinin hangi tarihte hesaplara aktarılacağı ve önümüzdeki süreçlerde evde bakım maaşında hangi oranda artışa gidileceği araştırılıyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Haziran Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı evde bakım maaş ödemelerinin ne zaman verileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak 15 Haziran civarında bakanlığın destek ödemelerini vermesi bekleniyor. Evde bakım maaş ödemelerinin tarihine ilişkin açıklama gelmese de aile destek paketi ödemelerinin erkene alınmasının ardından evde bakım maaşında da benzer bir karar alınacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, 10 Haziran civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerinin yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılması halinde bakanlık açıklamalarda bulunabilir.

Turk Lirasi Sosyal Yardim

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024 Son Durum

Evde bakım maaşı ödemelerinin 10 Haziran civarında yurt çapındaki yüz binlerce vatandaşa iletileceği düşünülürken, evde bakım maaşı zammı da haziran ayının ortalarına doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşındaki ve diğer destek ödemelerindeki artışlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmişti. Bu çerçevede, temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılacak. Memur maaşlarına yüzde 20'ye yakın oranda zam yapılacağına dair tahminler bulunduğu için 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı da yüzde 20'ye yakın oranda zamlanabilir ve 9000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez