Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önceki hafta aile destek paketi, yaşlı ve engelli aylığı ödemelerini hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırırken, birkaç gün içerisinde evde bakım maaş ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili bakanlık tarafından yapılacak açıklamalar merakla beklenirken, evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar ödeme tarihinin yanı sıra gerçekleşecek artışı da merak ediyorlar. Bu çerçevede, memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlardaki artışlar için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Evde Bakım Yardımı Zammı 2024 Temmuz

Mayıs ayı evde bakım maaş ödemelerinin bugün ya da birkaç gün içerisinde hesaplara yatması bekleniyor. Söz konusu destek ödemeleri için bekleyiş sürerken, sosyal yardımlardaki artış miktarları da mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ve farklı destek ödemelerine ilerleyen süreçlerde zam yapacak. Destek ödemelerinde hangi tarihte artışa gidileceği belli oldu. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması ve altı aylık enflasyon verisine göre memur maaşlarında artışa gidilmesi sonrasında evde bakım yardımı zammı belli olacak. Destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar da mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin TÜİK tarafından yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

2024 Mayis Aile Destek

Evde Bakım Yardımı Ne Kadar Olacak?

Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarını ilişkin önümüzdeki ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalar emekliler ve memurların yanı sıra sosyal yardımlardan yararlana vatandaşlar tarafından da merakla bekleniyor. Destek ödemelerine hangi oranda zam yapılacağını ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Memur maaşlarında yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilmesi durumunda sosyal yardımlarda da yüzde 20 ile 25 oranında zam hayata geçebilir. Böylece 7608 TL tutarında olan evde bakım maaşı ödemeleri 9000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez