Tüketici fiyatları bazından Mart ayında en fazla artış yüzde 19,90 ile dana etinde gerçekleşti. TÜİK verilerine göre bile kırmızı et fiyatı üç ayda yüzde 60 artarken, yükselişe kasaplar da anlam veremiyor. Kasaplara soru soranlarsa sorduğuna soracağına bin pişman oluyor.

Kasaplık yapan esnaf konuya ilişkin şu sözleri kaydetti;  "Son zamanlarda et fiyatlarında inanılmaz bir yükseliş var. Bu yükselmenin sebebini hala bilmiyorum ama et hala yükseliyor. Bu üretimin olmamasından kaynaklanan bir durum. Et fiyatları 185-320 TL arası. Antrikot gibi değerli et statüsüne giren ürünlerimiz 400-425 civarında. Aşırı şekilde bir yükseliş var. “

Kasap, sözlerine; “Vatandaş da tepkili. Vatandaş haklı şimdi tamam üretici de haklı ama şu an yükselişlerin haddi hesabı yok. Karkas fiyatları şu an 205 TL. Sabahtan 205 liradan kesimi yapıldı. Böyle olunca ister istemez bu et fiyatının maliyeti otomatik olarak 260-270 lira oluyor. Bu işletmenin daha gelir giderleri var, sigortası, işçisi, maaşı var biz bunları düşünüyoruz. İşin içinden çıkamıyoruz bu sefer artık dursun. Bu et fiyatları yükseldikçe bizim satışımız çok azaldı." şeklinde konuya nokta koydu.