

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında önemli bir farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı. Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Ulusal Güvenlik Perspektifinden FETÖ’nün Analizi” konulu konferansa; Anadolu Ajansı Akademi Müdürü Gazeteci-Yazar Dr. Zeynep Bayramoğlu Öztürk konuşmacı olarak katıldı.
Konferansa; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Senato Üyeleri ile akademik ve idari personel iştirak etti.
Etkinlik, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve ERÜ Güzel Sanatlar Bölümü iş birliğiyle düzenlenen “15 Temmuz” temalı fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Açılışın ardından katılımcılar sergiyi gezdi.
Sergi sonrası konferansa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimini kınayarak, "Yaşanmışlıkları unuttuğunuzda, tekrar yaşamaya mahkûm olursunuz" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Altun, 15 Temmuz’un asla unutturulmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu tür etkinlikler farkındalık oluşturmak açısından büyük önem taşımaktadır. 15 Temmuz’un tekrarlanmaması adına öğrencilerimize, akademik ve idari kadromuza bu bilinci kazandırmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda; savunma sanayiinden sağlığa kadar her alanda gelişmeye odaklanmalıyız. Üretmeli, çalışmalı ve güçlü kalmalıyız. Bu topraklarda güçlü olduğumuz sürece başarı kaçınılmazdır.”
Konferansın ikinci bölümünde konuşan Dr. Zeynep Bayramoğlu Öztürk ise FETÖ’nün klasik bir terör örgütü olmanın ötesinde, istihbari yapıya sahip bir oluşum olduğunu belirtti.
“FETÖ’yü sadece terör örgütü olarak tanımlamak eksik olur. Bu yapı, istihbari bir terör örgütüdür ve yok olmaya mahkûmdur” diyen Öztürk, darbe gecesi yaşananları ulusal güvenlik perspektifinden analiz etti.
Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un, konuşmacı Dr. Zeynep Bayramoğlu Öztürk’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.





