Erciyes Üniversitesi’nin yönetici kuruluş olduğu ve 12 kuruluşun işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Türkiye Tarımsal Üretiminde Küresel İklim Değişikliğine Uyumlu Sürdürülebilir Tarım Teknolojileri Platformunda’ 238 araştırmacı ve 110 bursiyer görev alacak.

Erciyes Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen TÜBİTAK 1004 Programı Yüksek İleri Teknoloji Platformları Deneyim Paylaşım ve Tanıtım Töreni’nde konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Biz Kayseri Şeker olarak gerek şeker sektöründe gerekse ülkemizin tarımında çiftçi kuruluşu olarak önemli bir şirket durumundayız. 15 bini aşkın çiftçi ile sözleşmeli tarım yapıyoruz. Bunu yaparken de aynı zamanda bilime çok önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da, “Erciyes Üniversitesi olarak gıda arzı güvenliği noktasında yapılan eşleştirme çerçevesinde başvurulan bir projenin şu anda tanıtımını açıklıyoruz. Erciyes Üniversitesi her alanda çalışmalarına devam ederken, birçok bölümde ciddi çalışmalar içerisinde olarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.