Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından farklı ülkelerden gelerek ERÜ’de öğrenim gören öğrencilerin kültürler arası etkileşimini teşvik etmek ve kültürel alışverişi artırmak amacıyla "ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması" düzenlendi.

ERÜ ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması Düzenledi

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Levendoğlu, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Emre Toprak, Dış İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Rektörlük Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nihal Şengün, Rektör Danışmanı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Kırpık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un misafir öğrenciler tarafından kurulan stantları ziyaret ederek sohbet etmesiyle başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden etkinlikte konuşan Rektör Altun, öğrencilerin her türlü problemlerinde yönetim olarak yanlarında olduklarını belirtti. Altun, “Kültürümüzü sizlerle paylaşmak ve sizlerin kültürünü tanımak için uluslararası programlara katılmayı ve üniversitemizin uluslararasılaşma sürecinde kendimizi ifade etmeyi önemsiyoruz. Sizler bizlere emanetsiniz ve her zaman yanınızdayız,” dedi.

Editör: Osman Baytekin