ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Türk, UCARE ve ACARE Mükemmeliyet Merkezi olmaları dolayısıyla bir dizi açıklamalarda bulundular.

İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları, İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bölümümüz, Global Allergy and Asthma European Network (GA2LEN) girişimi ile oluşturulan programlar ile UCARE ve ACARE merkezlerinden birisi olmaya hak kazanmıştır. UCARE (Urticarie Centers of Reference and Excellence), ürtikerli hastalar için kurulmuş mükemmeliyet merkezleridir. Şu ana kadar 44 ülkeden 152 merkez bu programda yer almış ve bilim dalımız da bu merkezlerden biri olmuştur. ACARE (Angioedema Centers of Reference and Excellence) ise anjiyoödemli hastalar için kurulmuş mükemmeliyet merkezleridir ve şu ana kadar dünyada 80 merkez bu programa dâhil olmuştur” dedi.

Prof. Dr. İnsu Yılmaz, “Ürtiker ve Anjiyoödem Polikliniğimiz haftanın iki günü (salı-perşembe) sorumlu öğretim üyelerimiz eşliğinde hastalarımıza hizmet vermektedir. Bu süreçte desteklerinden dolayı ERÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına, Hastaneler Başhekimliği ’ne ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.