Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Üniversitelerarası Basketbol Süper Ligi’ne yükselme yolunda önemli bir mücadeleye hazırlanıyor. Kız ve erkek basketbol takımlarıyla birlikte Antalya’da sahaya çıkacak olan ERÜ, hedefini Süper Lig olarak belirledi.
28 Nisan–4 Mayıs 2025 tarihleri arasında Antalya Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan yükselme maçları, Döşemealtı Spor Salonu ve Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda oynanacak.
Erkek Basketbol Takımı, Döşemealtı Spor Salonu’nda sırasıyla Hitit, Harran ve Atatürk üniversiteleri ile karşı karşıya gelecek. Kız Takımı ise Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda Celal Bayar ve Hitit üniversiteleri ile mücadele edecek.
Erkekler Maç Programı (Döşemealtı Spor Salonu):
28 Nisan Pazartesi
12.00: Erciyes Üniversitesi – Hitit Üniversitesi
29 Nisan Salı
12.00: Harran Üniversitesi – Erciyes Üniversitesi
30 Nisan Çarşamba
12.00: Atatürk Üniversitesi – Erciyes Üniversitesi
Kızlar Maç Programı (Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu):
28 Nisan Pazartesi
12.00: Celal Bayar Üniversitesi – Erciyes Üniversitesi
30 Nisan Çarşamba
Erciyes Üniversitesi – Hitit Üniversitesi
Üniversite yönetimi, takımlara başarılar dileyerek öğrencilerin akademik başarının yanında sportif alanda da ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. Süper Lig’e yükselme hedefiyle parkede ter dökecek olan ERÜ takımları, yoğun tempoda antrenmanlarını sürdürüyor.