Ramazan Bayramı dolayısıyla nisan ayında destek ödemelerinin erkene çekilmesinin ardından haziran ayında da Kurban Bayramı sebebiyle sosyal yardımların tarihleri yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde sosyal yardım ödemelerinin sağlanıp sağlanmayacağı merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bugün itibariyle aile destek paketi ödemelerini hesaplara yatırmaya başladı. Ödemelerin başlamasının ardından detaylar araştırılırken, bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yayınladı duyuru ile bilgilendirmede bulundu.

Aile Destek Ödemesi 2024 Haziran

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın haziran ayının ortasına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemelerini sağlaması bekleniyordu ancak 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle aile destek paketi ödemeleri erkene çekildi. Bugün itibariyle ödemelerin başlamasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla önce çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu kapsamda hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapacağız. Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz” diye konuştu” diye konuştu.

Turk Lirasi Promopsyon

Sosyal Yardımlar 2024 Haziran

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayı aile destek paketi ödemelerini bugün itibariyle hesaplara yatırmaya başlamasının ardından farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerin erkene çekilip çekilmeyeceğini merak ediyorlar. Bu kapsamda, 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin yanı sıra evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez