Erciyes Üniversitesi, "4. Kariyer Günleri" etkinlikleriyle öğrencilere kariyer yolculuklarında rehberlik etmeye başladı.

Erciyes Üniversitesi 4. Kariyer Günleri Etkinliği Başladı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İktisat Bölümü Programı ile başlayan etkinlikler, "Geçmişten Günümüze Kayseri'nin Savunma Sanayisindeki Yeri ve Önemi" konulu panelle başladı. Panelin moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Çıtak üstlendi ve paneliste Kayseri Garnizon Komutanı 2. Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Haldun Taşan katıldı.

Panelin başında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Moderatör Prof. Dr. Levent Çıtak, Kayseri'nin stratejik önemine vurgu yaparak, şehrin tarihsel olarak kavşak noktası olduğunu ve savunma sanayisindeki yerinin uzun bir geçmişe dayandığını ifade etti. Taşan ise, Erciyes Üniversitesi'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Osmanlı'dan günümüze havacılık tarihini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin havacılığa bakış açısını öğrencilere aktardı. Ayrıca, Kayseri'deki uçak fabrikasının tarihçesini de anlattı.

"4. Kariyer Günleri" etkinlikleri öğleden sonra "Türkiye Ekonomisi: Nereden Nereye" başlıklı bir panelle devam etti. Yarın ise İşletme Bölümü Programı ile devam edecek olan etkinlikler, öğrencilere kariyer planlaması ve gelecekleri hakkında önemli bilgiler sunmayı amaçlıyor.

Editör: Osman Baytekin