Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi'nin iş birliğinde gerçekleşen büyük fidan dikme töreninde, toplamda 271 bin 500 fidan toprakla buluştu. Bu önemli proje ile Kayseri'de oksijen kaynağı olan doğal bir ortam oluşturulurken, karbon yutak alanı ve hava kalitesinin artırılması hedeflendi.

Kayseri'de Gençlerden Uluslararası Arenada Çevresel Sürdürülebilirlik Çalışmaları Kayseri'de Gençlerden Uluslararası Arenada Çevresel Sürdürülebilirlik Çalışmaları

Kayseri Erciyes Dağı'na 270 Bin Fidan Dikildi

Programa Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve şehir protokolü katıldı. Yaklaşık 270 bin fidanın dikildiği etkinlikte, farklı türlerde 271 bin 500 fidanın toprakla buluşması sağlandı.

Dikilen fidanlar yılda 2 bin 468 ton karbonu tutacak bir yutak alanı oluşturacak. Ağaçlandırılan sahanın iklim değişikliği kaynaklı ani yağışları engellemesi ve bölgenin hava kalitesini artırması bekleniyor. Program kapsamında Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Ali Dağı'nda fidan dikimi gerçekleştirildi.