İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum günü olan Mevlid Kandili’nde Müslümanlar birbirlerine kandil mesajları göndermektedir. En güzel Mevlid Kandili mesajlarını sizler için derledik. Anlamlı ve ibadete teşvik edici Mevlid Kandili mesajları…

 Güllerin Sultanı Peygamber Efendimiz, Hicri Takvime göre Rebiülevvel ayının on ikinci gecesinde dünyaya gelmiştir. Bu nedenle, peygamberimizin doğum günü, Mevlid Kandili olarak kabul edilmektedir. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) İslam’ın peygamberi, Allah’ın yeryüzündeki son elçisi olduğunu kabul eden kişilere ümmeti Muhammed denmektedir. Peygamber efendimiz güzel ahlakı, sevgi dolu davranışları ve hoşgörüsü ile örnek bir insandı. Onun ümmetinin de aynı yolu benimsemesi ve birbirine karşı sevgiyle yaklaşması gerekmektedir.

 Mevlid Kandili’nde yapılması gereken ibadetlerin yanı sıra insan ilişkilerine de özen gösterilmelidir. Sevginin ve hoşgörünün bütün davranışlarda ortaya çıkması, müminleri birbirine yakınlaştıracaktır. İslam, sevginin dinidir. Allahü Teala’ya ve peygamber efendimize duyulan sevgi, kalplere huzur vermektedir. Dualar okunmalı, namazlar kılınmalı, oruç tutulmalıdır. Müslümanlar, ibadetleri sayesinde yaratana yakınlaşır, onun emirlerine yerine getirmenin iç huzurunu yakalar.

 Mevlid Kandili’nde müminlerin birbirlerine mesaj göndererek kutlama yapması gelenek haline gelmiştir. Anlamlı ve güzel mesajlar sayesinde gönül köprüleri kurulur, ibadete teşvik sağlanır. Mevlid Kandili mesajlarında peygamber efendimizin hadisi şerifleri paylaşılabilir. Güzel bir temenninin yanına dualar eklenmelidir. Zikir çemberi oluşturabilmek için zikir dualarının yollanması da hayırlı olacaktır.

 Bu sayede, binlerce kişi aynı anda zikir çeker, Rabbine ve onun elçisi peygamber efendimize dualar okur. Peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine, Rabbimizin dualarımızı kabul etmesi için yakarılır.

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden Müslümanlar, ibadetlerini gerçekleştirir. Kalplerde Allah aşkının hakim olduğu, yardımlaşma duygusunun çoğaldığı anlar yaşanır. Mevlid Kandili, müminler içinde yeniden doğuş ve aşka geliş olarak ibadetle kutlanır.

Cuma Mesajları

Rabbim nefsimize CELALİYLE, kalbimize CEMALİYLE, hayatımıza HİKMETİYLE, hatalarımıza RAHMETİYLE, mahşerde MUHAMMED'İYLE yardım etsin İnşallah. Hayırlı Cumalar.
Allah'ım Ezanla uyanan Abdestle kendine gelen Namazla huzura varıp Secde ile yaklaşan, Dua ile kulluğunu anlayan mü'min olmayı nasip eyle. Amin! Hayırlı Cumalar.

"O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile Allah'a şirk koşmayın. (Bakara -22.)" CUMA GÜNÜNÜZ BİN MUBAREK OLSUN.

Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!

Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Selam ve DUA ile ... Hayırlı Cumalar.

ALLAH'IM...Sen seni anlatan dilleri...Seni anlatan halleri...Ugrunda gecen günleri...Sevginle dolup tasan aydinlik kalpleri...; ihsan eyle...ilahi iman verdin ; daim eyle...ihsan verdin ; kaim eyle... Bu mesaji okuyan kulunu "Cennetinle, cemalinle müserref eyle" (Amin)

Af dilemekten çekinmeyin, Hiç bir günah ALLAH'ın Rahmetinden büyük değildir. Hayırlı Cumalar.

Allahümme salli ve alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âli seyyidinâ Muhammed Hayırlı Cumalar.

Ey ALLAHIM! Sen ümit edeni ümitsizliğe düşürmezsin. Sen Sen'den isteyeni geri çevirmezsin. Ey ismi Deva, Zikri şifa ve itaati zenginlik olan; sermayesi ümit ve silahı dua olan bu kullarına maddi manevi şifa ol. Sana yönelen kalplerimizi boş çevirme. (Amin) hayırlı cumalar.....

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbim iz'e. Cumanız mübarek olsun ve Hayırlı kandiller…

Bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olması dileklerimle. Beraat kandilinizi kutlar, size ve sevdiklerinize hayırlara vesile olmasını dilerim. Cumanız mübarek olsun.

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak… Kandiliniz ve cumanız mübarek, dualarınız kabul olsun!

-Ey yüce peygamber senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun, Allah dualarını kabul etsin.

-Bugün günlerin en güzeli. Bugün en sevdiğimizin doğum günü. Hepimizin sevgiliye layık olma dileği ile Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

-Alemlere rahmet olan Peygamber efendimizin doğumunun sembolü Mevlid kandiliniz mübarek olsun. -Allah’ın rahmeti bereketi sizinle olsun Gönül güneşiniz hiç solmasın Yüzünüz aydın Dualarınız Kabul Olsun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

-Allah hepimize Efendimiz'in(sas)şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin.Taşlanırken dahi merhamet etmişti.Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun! -Hu diyelim dilde zikir yurekte şükür olsun. Hayy diyelim iman da aşk ihsan da vuslat olsun.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.. -Tarihte bugün: Güneş'in Mekke'den doğduğu saptandı. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun....

-Dua ve ibadetlerinizin kabul olması dileğiyle.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun! -Mübarek günler vardır , beraberce kutlamak için . Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun. -"Es -Selamun Aleykum; Nuruyla alemimizi Şereflendiren Efendimizin (s.a.s) Şefaatine nail olmanızı dileriz. ~Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Mevlid Kandili İbadetleri:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya ışık gibi doğduğu gün olan Mevlid Kandili, İslam alemi için büyük önem arz etmektedir. Müslümanlar, Mevlid Kandili’nde hangi ibadetleri yapmalıdır? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu? Mevlid Kandili’nde kaç rekat namaz kılınır ve hangi dualar okunur? İşte detaylar…

 İslam dininin peygamberi, Allah’ın son elçisi olan Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya geldiği kutlu gün Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Mevlid Kandili’nde Müslümanların yapması uygun olan ibadetler vardır. Bu ibadetler, tamamen müminin tercihine bağlıdır. Mevlid Kandili’nden bir gün önce ve Kandil günü oruç tutulması makbul kabul edilir. Peygamber efendimizin ümmeti gözyaşları ve dualarla Allahü Tealaya ibadetler de bulunuyor. Mevlid Kandili’nde Hatm-i Enbiya yapılmaktadır. Zikir çekilmektedir. Mümin, kendi arzusuna göre ister 100 tane ister 500 tane zikir çekebilir. Zikir duaları da farklı farklıdır.

 En makbulu salevat-ı şeref ve salevat-ı şerefe zikirleridir. 500 kere ‘’La İlahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin’’ zikrinin çekilmesi de hayırlı olacaktır. Mevlid Kandili’nde zikir çekildikten sonra namaz kılınmaktadır. Tesbih Namazı kılınır. Tesbih namazından sonra da 4 rekat namaz kılınmalıdır. Ardından da tesbih çekilir, yeniden zikir edilir. Müslümanlar, Peygamber Efendimizin yüzü suyu hürmetine Allah’tan günahlarının bağışlanmasını ve Ümmeti Muhammed’e yakışır bir kul olmayı ister. Mevlid Kandili’nde dualar arşa yükselir.

 Bu nedenle, müminler Allahü Teala’dan olmasını istedikleri, kalplerinden geçen en güzel hayalleri dileyebilir. Mevlid Kandili’nde ümmetin ümmete yaklaşımı da çok önemlidir. En az ibadet kadar, insan ilişkilerine de dikkat edilmelidir. Kalp kırılmamalı, ümmetin kalbinde birbirine sevgi yeşermesi için hoşgörüyle yaklaşılmalıdır. Kur-an’ı Kerem okunmalı, mümkünse hatim edilmelidir. Namaz borcu bulunan müminlerin, Mevlid Kandili’nde mutlaka namaz kılması tavsiye edilir.