İslam alemi için büyük önem taşıyan Regaip Kandili ibadetlerle ihya edilmektedir. Regaip Kandili münasebetiyle dostluk ve kardeşlik köprüleri kurulmaktadır. Regaip Kandili resimli mesajları ile sevdiklerinizin kalbini fethedebilirsiniz! İşte birbirinden güzel Regaip Kandili mesajları…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Regaip Kandilinin 22 Mart Perşembe gününe denk geldiği açıklandı. Regaip Kandili, üç ayların ilki olan Recep ayının içerisinde kutlanmaktadır. Kelime anlamı ‘’bağış ve hediye’’ olan Regaip Kandili üç aylar içerisindeki ilk kandil olma özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle de on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi konumunda değerlendirilir. Regaip Kandili’nde yapılan ibadetlerin Allah katında misliyle karşılık bulacağına inanılmaktadır. Duaların edildiği, orucun tutulduğu ve tüm müminlerin huşu içerisinde ibadet ettiği çok kıymetli bir gündür.

Regaip Kandilinin önemine dair Kuran’ı Kerim’de sureler bulunmaktadır. Araf Suresi’nde ‘’Rabbinize alçak gönüllüce ve için için dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez’’ denilmektedir. Aynı şekilde Bakara Suresi’nde de ‘’Bana dua edince dua edenin duasına cevap veririm.

O halde doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler’’ denilmektedir. Kuran’ı Kerimdeki hadislerde de görüldüğü gibi Regaip Kandilinde edilen dualar Allah katına ulaşmakta ve kabul görmektedir.

Yüce Allah kullarını dua etmeye, O’ndan istekte bulunmaya davet etmektedir. Bu sebeple Regaip Kandilinde yapılan ibadetlere dikkat edilmelidir. Aynı şekilde insanların birbirleriyle olan ilişkilerine de özen göstermesi gerekmektedir. Regaip Kandilinde bilhassa kalp kazanmaya çalışılmalıdır.

Müminler birbirlerine karşı sevgi ve muhabbetle yaklaşmalıdır. Regaip Kandilinin esas amacına uygun şekilde birbirlerini ibadete davet edecek paylaşımlar içerisinde bulunmalıdır. Teknolojik imkanlardan yararlanarak Regaip Kandili mesajları göndermeleri ve kutlamalarda bulunmaları güzel olacaktır. Bu sayede birlik ve beraberlik duygusu yeniden yeşererek kalplerdeki iman ateşini güçlendirecektir.