Türkiye İstatistik Kurumu bugün saat 10'da milyonlarca emeklinin ve memurun merakla beklediği mayıs ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,37 olduğunun TÜİK tarafından açıklanmasının ardından emekli maaş zamlarına dair hesaplamalar hız kazandı. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarına dair TÜK’in yapacağı açıklamalar merakla beklenirken, yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden emekli maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor. Emekliler de en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceğine dair tahminleri merak ediyorlar.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Ocak ayında 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşına temmuz ayında da yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkına göre zam yapılması bekleniyor. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamları ise önümüzdeki ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulacak. Söz konusu enflasyon rakamları öncesinde zam oranı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, en düşük emekli maaşının da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alacağı düşünülüyor.

Asgari Ucret 2024 Zammi

Emekli Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının bugün duyurulmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin maaşında artışa gidilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağı tahmin edilirken, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarına dair yapılacak açıklamalar merakla beklenecek. Söz konusu enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zamları ile ilgili kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez