Emekli maaş zamlarına dair hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun bu hafta pazartesi günü mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri üzerinden emekli ve memur maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştirilirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasına sayılı haftalar kala emekli maaş zamlarına dair yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. 7500 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Ocak ayında en düşük emekli maaşına 2500 TL tutarında zam yapılmış ve gerçekleşen artış ile 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Bu kapsamda, temmuz ayında en düşük emekli maaşında artışa gidilmesi bekleniyor. Mayıs ayı enflasyonunun yüzde 3,37 olduğunu Türkiye İstatistik Kurumu bu hafta duyurdu. Mayıs ayı enflasyonunun netlik kazanmasının ardından gerçekleşen hesaplamalara göre beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 25 seviyesine ulaşacağına dair tahminler bulunuyor. Bu durumda, altı aylık enflasyon farkının yüzde 25 civarında yer alması durumunda en düşük emekli maaşına yüzde 25 civarında zam gelebilir. Böylece 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine yükselebilir.

Hesap Makinesi 3

Emekli Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının bu hafta açıklanmasının ardından gerçekleşen hesaplamalara göre yönelik beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından emekli maaş zammının netlik kazanacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, emekliler de maaş zamlarına dair güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Emekli maaşlarının ne zaman netlik kazanacağı merak edilirken, milyonlarca emeklinin ve memurun gözü kulağı haziran ayı enflasyon rakamlarına dair yapılacak açıklamalara çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayının ilk günlerinden haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli maaşlarında hangi oranda artışa gidileceği belli olacak.

Editör: Ali Ölmez